miércoles, 9 de febrero de 2011

Glamour i Resistència



Companys/-nyes, us convidem a la presentació del llibre de Tangram editorial,
titulat "Glamur i resistència"
on una voraç Elisabet Massana entrevista a dues figures clau del postfeminisme contemporani: Del LasGrace Volcano i Itziar Ziga.
Tot fent un recorregut per les seves històries i plantejaments de lluita
en aquesta batalla social per redefinir el(s) gèneres.


Glamur i resistència

Del lagrace volcano

ITZIAR ZIGA

a càrrec d’Elisabeth Massana

«Sóc un membre reticent de l’espècie humana» Del LaGrace Volcano

«El glamur com a resistència és una auto-provocació» Itziar Ziga


Els feminismes del segle XXI, dispersos i alhora locals, bandarres i sense pèls a la llengua, se serveixen de llegendes, de fragments de literatura o de personatges públics per crear la seva pròpia mitologia fundacional; van més enllà de la redefinició de nocions com dona, lesbiana o transsexual i treballen per reapropiar-se conceptes com ara gossa o puta, convertint estigmes pejoratius en una arma política per desarticular un sistema d’on encara emana el patriarcat.

Quines diferències hi ha entre aquests nous feminismes i les primeres revoltes queer dels Estats Units? Què és el transfeminisme? Quina postura es pren davant el racisme, la prostitució o la campanya per despatologitzar la transsexualitat? Com es relacionen amb d’altres moviments socials? Parlem d’aquests i d’altres temes amb Itziar Ziga i Del LaGrace Volcano, artistes de la irreverència i el glamur.




Més info a www.eltangram.com

No hay comentarios: